Litt informasjon om Emit EKT-brikker (datert 17. februar 2004):

 

 

Det er nå fem år siden vi tok i bruk EKT-brikkene i bedriftsløpene i Sør-Rogaland. Den gang var brikkene garantert i 5 år, men forespeilt å kunne brukes opp til 7-8 år, dersom de ikke ble så mye brukt. Enkelte "storbrukere", vil nok etter hvert erfare at brikkene kan slutte å virke framover, men de som erfarer dette allerede nå, bør merke seg at batterikapasiteten forringes kraftig i kaldt vær.

 

Materialforvalter i O-utvalget har snakket med Emit som leverte brikkene. De opplyser at det ikke kan avleses noe sted hvor langt brikkene (batteriet) er kommet i livssyklusen, og brikkene kan heller ikke lades eller fornyes på noen måte. De må med andre ord bare kastes når de slutter å funksjonere.

 

Det kan nok være lurt at klubbene har et lite lager av nye brikker, slik at de ikke risikerer at noen må stå over løp, da det er relativt lang leveringstid på brikker. Løpere som er usikre kan skaffe seg nye brikker før sesongen, og så bruke de gamle til de ikke får blinkende rødt lys i start-enheten når de skal "nulle" ut før start. Det kan selvfølgelig skje at en brikke slutter å fungere underveis i et løp, men det blir en kalkulert risiko.

 

Dersom noen ønsker å kjøpe nye brikker bestilles de hos Norges orienteringsforbund. Bestilling foretas i  Idrettsbutikken. Det anbefales av forbundet at klubbene bestiller samlet.

 

Det er to versjoner i salg. Det er den ordinære, Versjon 2 (grønn) som de fleste har nå, og en ny type med display, versjon 3.  Versjon 2 koster nå kr. 341,- og versjon 3 kr. 521,-.